כתבה שפורסמה מהניו יורק טיימס מספרת על חברה שהינדסה גנטית סלומון המגיע לגודלו המלא במחצית הזמן שאמור לקחת לו. מזה עשור החברה שאחראית לפיתוח הסלומון מנסה להשיג אישור מאכל לדג שהונדס גנטית. קבוצות צרכנים וארגוני סביבה מתנגדים כמובן למתן אישור זה אך אין לדעת מה הרשויות יחליטו. "זהו סלמון אטלנטי שמשולבים בו גנים מסלמון מסוג צ'ינוק ומדג פוטית, קרוב רחוק של הסלמון. באופן רגיל, דגי סלמון אינם מייצרים הורמוני צמיחה במים קרים. אבל מתג ההפעלה של הפוטית דואג לייצור של ההורמון במשך כל השנה. התוצאה היא סלמון שמגיע למלוא גודלו בתוך כ-16-18 חודשים במקום שלוש שנים..." מתוך כתבה מאת: אנדרו פולק ניו יורק טיימס
'מינהל המזון והתרופות' בארה"ב אמור להחליט אם לתת אישור לחברה למכור את הסלומון או לא. במקרה זה לא מדובר בהינדוס מלפפונים או אבטיחים מרובעים אלא בחיות. מתן אישור זה, יהיה תחילת הדרך להינדוס גנטי של בעלי חיים רבים אחרים. בארצנו דרך אגב חל איסור על מכירת פירות וירקות שעברו הינדוס גנטי. כן גם באירופה.
זה גרם לי לחשוב על עוד זנים שאולי אפשר להציע לאותה חברה שהינדסה גנטית את הסלומון .
- גידול של סלומון כבר מעושן
- טונה שגדלה מתאי חלבון בצלחת פטרי
- אולי דג ללא עצמות?
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה